Over ons

Over ons

We gaan het gewoon doen is ons motto! 2013, de Tostibus is een feit

Het concept? Lekkere verse tosti’s, bereid in een oude opvallende bus.

Het was snel duidelijk dat het een Citroën HY zou gaan worden. Al vrij snel vonden wij een mooie rode bus uit 1968. De bus is in 2013 aangepast en helemaal opgeknapt. We hebben zoveel mogelijk de originele uitstraling in stand gehouden maar er wel voor gezorgd dat alles aan de HACCP voldoet. Een oude bus met een moderne keuken.

In onze bus bereiden wij heerlijke tosti’s. Het assortiment stemmen we af op het evenement waar we staan. Naast onze tosti’s serveren wij ook een (h)eerlijk kopje koffie,thee, frisdrank en (bio)sapjes, smoothies.

Waar komt die mooie bus vandaan?

Bus (oud)Onze bus (bijnaam Saartje) zag het eerste levenlicht in juli 1968 te Parijs. Na haar geboorte heeft zij 30 jaar trouwe dienst gedaan als ambulance/hulpvoertuig bij de Franse brandweer (Sapeurs-Pompiers) in Sarralbe. Een Frans plaatsje in de Vogezen. In 1989 is zij verkocht aan een inwoner in het zelfde dorp. Voor zover wij weten werd ze gebruikt voor het vervoer van brocante in de omgeving. Echt ver weg is ze nooit geweest want toen wij haar kochten stond er iets meer dan 50.000 km op de teller. (Dat is gemiddeld ca 1100/jaar !).

Ondanks het geringe aantal kilometers was er veel werk aan de winkel. Franse auto’s van die leeftijd zijn goed in roesten. Hoewel onze “Saar” de jaren redelijk goed had doorstaan, moesten er wel wat slechte plekken hersteld worden. Ook de techniek kon een opfrisbeurt gebruiken en moest er natuurlijk een originele stalen verkoopklep geïnstalleerd worden.

Na een aantal maanden hard werken zijn wij best trots op het resultaat.